Ініціатива “ПоСАДИ!”, реформа управління відходами, стале харчування: чим Еколтава займатиметься у 2023

21.02.2023

Упродовж двох днів команда “Еколтави” проводила планування своєї діяльності. Мова йшла про короткострокові плани на рік, а також про довготривалі цілі та завдання роботи організації. 

Разом із фасилітаторами команда визначила пріоритетні напрямки, в яких рухатиметься найближчий рік. Серед них:

  • управління відходами,
  • адаптація до зміни клімату,
  • енергетика (зокрема в частині використання відновлювальних джерел енергії),
  • продовольча безпека (зокрема забезпечення вразливих верств населення пакунками з насінням),
  • стале харчування.

Минулого року “Еколтава” успішно реалізувала ініціативу “ПоСАДИ!”, в рамках якої більше 3 тисяч осіб із вразливих верств населення, зокрема і внутрішньо переміщені особи, отримали пакунки з насінням. Цьогоріч у планах організації продовжити її проведення. На початку березня відбудеться запуск фандрейзингової платформи, де кожен охочий зможе зробити свій грошовий внесок на закупівлю необхідних пакунків із насінням. 

У 2023 році фахівці “Еколтави” мають у планах проводити роз’яснення реформи управління відходами у громадах, презентувати результати дослідження морфологічного складу відходів у профільному Міністерстві, займатися кліматичною політикою. 

Серед того, що також є у весняних планах “Еколтави” – запуск онлайн-курсу зі сталого харчування. Його слухачі зможуть отримати знання щодо того, як зробити свій раціон дружнім до власного здоров’я та довкілля. Нині триває попередній набір учасників курсу. Подати свою заявку на участь можна за цим посиланням: https://cutt.ly/O08HNML

Стратегічне планування “Еколтави” відбулося за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” та фінансової підтримки Швеції.