Підбірка ЕКОфільмів на серпень!

30.08.2021

1.Одинадцята година (2007).

ВИРОБНИЦТВО: США
РЕЖИСЕРКИ: Лейла Коннерс Петерсен і Надія Коннерс

Фільм режисерок Лейли Коннерс Петерсен і Наді Коннерс, де головним оповідачем виступає оскароносний Леонардо Ді Капріо. Назва фільму робить відсилання до першої години Судного дня, де опівночі символізує момент ядерного катаклізму. Зараз ми стоїмо на порозі півночі. Серед кадрів природних лих і людських страждань видніється промінчик надії: автори впевнені, що сталий розвиток, біологічне різноманіття і порятунок планети все-таки можливо. Для цього необхідно активно розвивати зелену енергетику і технології для правильної утилізації або переробки відходів.

2.Океани

ВИРОБНИЦТВО: США
РЕЖИСЕР: Жак Перрен

Фільм «Океани» – документальний проєкт Жака Перрена. Прем’єра кінокартини зайняла 3-е місце за касовим збором за всю історію прокату в США серед документальних стрічок.

Фільм являє собою чудово-чарівне видовище. Ви зможете помилуватися неймовірними красою підводного світу і поспостерігати за життям дивовижних тварин. На створення «Океанів» знадобилося близько 6 років: більше 2 років на підготовку і майже 4 роки безпосередньо на зйомки.

У фільмі ви побачите більше 50 приголомшливих куточків нашої планети і отримаєте естетичне задоволення від приголомшливих кадрів. Більшу частину поверхні землі займають океани, людство завжди прагнуло пізнати його, але так і не разгадало його таємниць. Океан – безмежний, таємничий, вабить людей заглянути під свої блакитні води.

Документальний фільм «Океани» змінив погляд глядачів на природу. Фільм вийшов насиченим, інтригуючим і захоплюючим. Підводні мешканці стали справжніми героями трилерів, погонь і бойовиків. Творці прагнули показати глядачам океан як живе, трепетне істота, повне життя.

Працюючи над фільмом, творці об’їхали всю земну кулю від Аргентини до Південного полюса, в пошуках чудових кадрів. «Океани» залишає глибоке враження в душі кожного глядача, даруючи відчуття дотику до таємниць підводного світу.

Перегляд даного фільму можна порівняти з подорожжю в інший світ. 

3.Скотозаговор / Cowspiracy (18+)

ВИРОБНИЦТВО: США
РЕЖИСЕР: Кип Андерсен і Кіган Кун

Сюжет документальної картини Кіпа Андерсена і Кігана Куна відправиться слідом за екологом, які прагнуть знайти реальне рішення самої глобальної і нагальною екологічної проблеми сучасності, а так же відшукати єдино вірний шлях для розвитку тваринницької промисловості. Документальний фільм являє проблему, актуальну для майбутнього планети. Промислове тваринництво значно впливає на екологію.

Сучасна людина все більше приділяє уваги спорту і здорового харчування, тому як саме в правильному харчуванні ховається гарантія довголіття і міцного здоров’я. А ось що являє собою здорова їжа і як вона проводиться, мало кому відомо. Великі компанії, що займаються розведенням сільськогосподарських тварин, давно вже навчилися вирощувати худобу за певними встановленими нормами. Тільки мало хто замислюється, що тваринництво є однією з головних причин настання глобального потепління на нашій планеті.

Режисери кінострічки виконали величезну працю щоб розповісти про знищує вплив тваринництва на навколишнє середовище. Автори намагаються освятити все “мінуси” скотарства і розповісти про “зворотний бік медалі” цієї сфери промисловості, а так само вони досліджують і політичні погляди відомих природоохоронних організацій на цей рахунок.

4.Сміття / Trashed (2012)

ВИРОБНИЦТВО: США
РЕЖИСЕРКА: Кандида Бреді

Стрічка розкриває дивовижні факти, що стосуються серйозної загрози нашому здоров’ю. Вона побудована у формі глобального розмови між Джеремі Айронсом і жителями нашої планети – від Ісландії до Індонезії. Серед співрозмовників – вчені, політики і прості люди, чиє здоров’я і спосіб життя постраждали від проблеми забруднення навколишнього середовища відходами. З точки зору візуального і емоційного сприйняття стрічка, що зв’язує історії з життя і політичні «тривожні дзвінки», видається одночасно жахливою і прекрасною. Але завершується вона посланням надії. Фільм показує, що небезпеки можна уникнути за допомогою розвитку довгострокових проектів, які допоможуть створити більше робочих місць в області переробки відходів.

Тварини масово гинуть, з’ївши або заплутавшись в пластиці. Сан-Франциско – місто нульових відходів, все що не спожито – утилізується. Через забруднення повітря і води людство через кілька поколінь буде мати суттєві проблеми з дітонародженням. І мені не важливо, скільки грошей витрачено на цей фільм – він виконав своє призначення, доніс думка і суть. Ті, хто як і раніше хоче переживати над вигаданими проблемами і впиватися ефектами, йдуть на стандартні голлівудські екшни. Тут же проблема справжня, яка стосується нас усіх. Я вдячна творцем, які, ймовірно, все більше на ентузіазмі зробили фільм.