Еко фільми

17.05.2021

Малюк Джо/ Little Joe (2019)

ВИРОБНИЦТВО: Австрія

РЕЖИСЕРКА: Джессіка Хауснер

Еліс (Емілі Бічем) працює в агрономічній лабораторії, яка займається вирощуванням нових видів рослин. Технологиня створює незвичайну малинову нову квітку, яка визначається не тільки своєю красою, але і цілющими властивостями: якщо її тримати при ідеальній температурі, правильно підживлювати і регулярно розмовляти з нею, ця рослина робить свого власника щасливим. Всупереч політиці компанії, Еліс забирає одну з рослин додому як подарунок для власного сина, підлітка Джо. Вони називають її «малюк Джо», але разом із квіткою починають рости і підозри Еліс: це творіння може бути не такими невинним, як його ім’я. Керівництво хоче якомога швидше випустити квітку в продаж. Та що більше проходять тестування, то більше Еліс непокоїться, що рослина не тільки дарує щастя, а й змушує людей буквально служити їй. Тим паче тепер один із власників рослини – її син.

Темні води/Dark Waters (2019)

ВИРОБНИЦТВО: США

РЕЖИСЕР: Тодд Хейнс

Корпоративний юрист Роберт Білотт спокійно займається своєю нудною роботою, представляючи в суді інтереси великих корпорацій. Роберт вже багато років одружений на Сарі і готовий провести своє розміреного життя разом з нею. Юрист не замислюється про те, що зазвичай захищає тих, хто дійсно винен в тому, що псує життя пересічним громадянам. Одного разу в його офіс вривається  фермер Уилбер Теннант, який просить захистити його від незаконних дій корпорації DuPont, найбільшої компанії, що займається хімічною промисловістю. Роберт береться за справу, яка відкриє йому очі на страшну правду. Виявляється, американські корпорації вже багато десятиліть користуються своєю безкарністю – заробляють немислимі гори грошей, але не дбають про навколишнє середовище і здоров’я простих громадян. На екрані розгортаєтся боротьба людини яка була частиною цих корпорацій, а тепер іде проти, намагається досягти справедливості. Однак, не все так легко. 

“Система згнила наскрізь, вони хочуть що б ми думали, що ми під її захистом, захистимо себе, самі!”.

Сюжет фільму заснований на реальних подіях. За основу сценарію було взято журналістське розслідування New York Times Magazine «Юрист, який став найгіршим кошмаром для DuPont» (2016).

Земля 2100/Earth 2100 (2009)

ВИРОБНИЦТВО: США

РЕЖИСЕР: Руді Беднар

Ідеєю цього документального фільму є показ того, що протягом наступного століття, життя, яким ми його знаємо, може закінчитися. Вам, здаються такі думки дуже дивними? Наша цивілізація може зруйнуватися, залишивши тільки сліди існування людства. Щоб змінити своє майбутнє, спочатку Ви повинні його собі уявити. Це здається дивовижним, надзвичайним і навіть неможливим. Але згідно ультрасучасному науковому дослідженню, це – дуже реальна можливість. І якщо ми продовжимо жити так, як живемо зараз, все це обов’язково трапиться. У фільмі був створений  один вигаданий персонажа на ім’я Люсі, яка буде для вас гідом в цьому столітті. Історія її життя не є пророкуванням того що трапиться а те, що могло б статися.

Реальна ціна моди/The True Cost (2015)

ВИРОБНИЦТВО: Бангладеш, США, Камбоджа, Китай, Данія, Франція, Гаїті, Індія, Італія, Уганда, Велика Британія

РЕЖИСЕР: Ендрю Морган

Фільм про одяг, стиль, людей, які диктують велику моду, яких слухають виробники. Як модна індустрія впливає на світ – і це питання піднімають автори проекту. Тенденція зниження цін на одяг з року в рік очевидна. Одночасно зростає вартість життя, збільшуються витрати на охорону природи і соціальні гарантії. Ендрю Морган в своєму захоплюючому документальному розслідуванні висвічує закулісні таємниці фешн-індустрії. Скільки насправді коштує стиль? Чи знаєте ви про це? Автор побував на головних подіумах світових столиць, так і в бідних районах країн третього світу, де, насправді, і народжується «висока мода». Про проблеми глобалізації і «фаст-фешн» кажуть: відомий дизайнер Стелла Маккартні, еко-активіст і творець компанії «Eco-Age» Лівія Ферт і індійська еко-феміністка Вандана Шива. «Реальна ціна моди» — безпрецедентний проект, що відкриває шокуючу правду про світ навколо нас і мільйони людей, які стоять за фешн-індустрією.

Прекрасна Зелена/La belle verte (1996)

ВИРОБНИЦТВО: Франція

РЕЖИСЕР: Колін Серро

Легка комедія для сімейного перегляду з глибоким змістом про інше, що не входить у звичайний світогляд людини. Як сприймають Землю і її жителів представники з інших планет? Ви самі зрозумієте, скільки абсурдностей і умовностей в нашому світі! Фільм рекомендований до перегляду тим, хто часто вживає словосполучення на кшталт «у мене немає часу», «не зараз», «багато роботи, потрібні гроші».

Епізод:

“Я дуже перепрошую! У світі четверо з п’яти дітей помирають від голоду, тисячі ховаються в підвалах від бомб. І скільки людей гниє в лікарнях від раку та СНІДу. Є жінки, зґвалтовані двадцятьма п’ятьма мужиками одночасно, і є ти, ти, з яким сталася жахлива річ – хтось зачепив дзеркало твоєї машини!

А навколо тебе є дерева, з красивими зеленими листками, ти хоч раз на них дивився?

А є красива жінка, яка втрачає молодість на кухні, готуючи тобі гриби в сметані, поки ти їй зраджуєш. Ти хоч раз дивився на свою дружину?

У тебе є діти! Ти хоч вдячний, що вони у тебе є?

А ще є корова, яка тобі кожен день дає молоко, масло і сир! Ти хоч раз, сказав коровам спасибі?

Адже твоє життя прекрасне! Прекрасна просто мрія! Подивись на неї!Є тільки одна проблема – що хтось доторкнувся до твого дзеркала. Це жахливо! Жахливо! ».

Дівчинка і лисеня/Le renard et l’enfant (2007)

ВИРОБНИЦТВО: Франція

РЕЖИСЕР: Люк Жаке

10-річна дівчинка живе в фермерському будиночку, загубленому в просторах прекрасних гір Східної Франції. Якось восени, повертаючись зі школи, на узліссі вона бачить полюючу молоду лисицю. Лисеня тікає. Зустріч схвилювала Лулу, і вона мріє знову побачити лисеняти. Наступні місяці Лулу постійно гуляє поблизу цього місця в надії зустріти лисичку. Настає зима. По слідах на снігу дівчинка шукає слід лисеняти, але не знаходить його. Замість цього вона лякається вовка, зривається в яр і пошкоджує ногу. Всю решту зиму дівчинка проводить вдома. Батьки купують їй книгу про лисиць, і вона уважно вивчає її. Тим часом настає весна і лисеня, який виявився самкою, обзаводиться родиною. Коли сніг розтанув, дівчинка продовжує шукати лисичку. Вона знає, як знаходити їх нори. Лисичка і дівчинка подружилися і все літо були нерозлучні. Одного разу дівчинка зробила лисиці нашийник і привела її в будинок. Але лисиця не змогла залишитися в її кімнаті. Дружба і володіння не одне і теж. Дикі звірі повинні жити на волі.