Еколтава і ВО”Свобода” підписали Меморандум про співпрацю задля досягнення кліматичних цілей

11.09.2020

Включити екологічний компонент у свою передвиборчу програму сьогодні погодилася й полтавська “Свобода”. Друга політична партія у місті, котра не лише підписала “Меморандум про співпрацю задля досягнення спільних цілей і задоволення інтересів громади Полтави”, а й готова заглиблюватися у вивчення Дорожньої карти кліматичних цілей для громади Полтави до 2030 року і втілювати частину з них у життя.

“Ідея, яку Еколтава прагне донести до чинних чи майбутніх представників влади у місті – показати прості кроки зниження впливу на клімат”, – наголосив екоактивіст Максим Макуха, котрий і презентував Дорожню карту представникам політичної партії.

А це й зростання кількості відновлюваних джерел енергії, і заміна та модернізація теплових систем, утеплення будинків (причому саме для реалізації цієї цілі в Полтаві можна залучати джерела пільгового кредитування та кошти приватних інвесторів), і програма сталої міської мобільності зі зростанням частки комунального транспорту та розвитком велоруху.

Наша сьогоднішня зустріч тривала більше години та супроводжувалася дискусіями на тему механізмів втілення тієї чи іншої цілі в умовах Полтави.

Особливо гостро обговорювали питання відходів та переробки сміття. Болюча тема Макухівки, що нещодавно вчергове горіла, не залишає нікого байдужим і доводить, що проблему сортування, переробки та зменшення твердих побутових відходів в цілому треба вирішувати терміново і грунтовно.

Свободівці бачать у перспективі для Полтави будівництво сміттєпереробного заводу.

Приємно й те, що серед представників “Свободи” є люди, котрі розбираються в темі енергоефективності, глобальних змін клімату та переробки відходів.

З адаптованими під Полтаву цілями Дорожньої карти можна ознайомитися тут: https://cutt.ly/LfW64ts

Еколтава готова презентувати напрацювання в кожному осередку партій у Полтаві.

Захід проведено за фінансової підтримки Друзів Землі Німеччини (BUND) Федерального міністерства з охорони навколишнього середовища, збереження природи та ядерної безпеки Німеччини в рамках проекту Міжнародної кліматичної Ініціативи (IKI).