Еколтава презентувала актуальні кліматичні цілі для Полтави в осередку партії “Слуга Народу”

03.09.2020
Слуга Народу – перша політична партія, котра відгукнулася на заклик
Еколтави та заявила про включення до своєї передвиборчої програми екологічних компонентів з Дорожньої Карти кліматичних цілей України до 2030 року. Про це підписали відповідний Меморандум про співпрацю з Еколтава.
 
Учора ми презентували Дорожню карту кліматичних цілей для громади Полтави до 2030 року у штабі “Полтаві Зміни”.
 
 
Йшлося про програму збільшення частки відновних джерел енергії в енергобалансі Полтави, енергозбереження в секторі будівель та підвищення загалом енергоефективності будівель, реконструкцію теплових мереж і скорочення обсягів неперероблених відходів у Макухівці, збільшення частки використання громадського електротранспорту та зростання мікромобільності у місті.
 
 
Максим Макуха зазначив, що у Дорожній карті цілей для громади внесено пункт про зростання якості інфраструктури та магістралей для велосипедистів, її безпечності у Полтаві на 70% до 2030 року (у порівнянні з 2020 р).
 
“Під безпечним і зрозумілим проїздом велосипедистів ми розуміємо таку організацію дорожнього руху, що забезпечує нульову смертність велосипедистів і відсутність ситуацій, за яких велосипедисти не знають, як їм проїхати певну ділянку. Безпечний і зрозумілий проїзд може бути реалізований велосипедними доріжками, велосмугами, контрсмугами, змішаним рухом, обмеженням швидкості тощо”.
 
У розмові лідер Команди Змін у Полтаві Сергій Іващенко підтримав ціль створення зелених зон у Полтаві.
 
Обговорили також перспективу створення сміттєпереробного заводу поблизу Полтави.
 
З повним текстом пропонованої Дорожньої карти можна ознайомитися тут https://cutt.ly/OyGaXCI або зазирнути у розділ на нашому сайті інфоматеріали та ознаймитись з актуальними цілями для Полтави. Незабаром чекайте на докладну статтю.
 
 
Еколтава готова презентувати напрацювання в кожному осередку партій у Полтаві.
 
 
 
 
 
Захід організовано за фінансової підтримки Федерального міністерства з охорони навколишнього середовища, збереження природи та ядерної безпеки Німеччини в рамках проекту Міжнародної Кліматичної Ініціативи (ІКІ).