Миколаїв доєднався до коаліції громадських організацій та громад  100% ВДЕ в Україні

20.08.2020
Миколаївська міська рада заявила про вступ до коаліції “Енергетичний перехід”* та подала вже відповідні документи. Коаліція об’єднує громадські організації, міста та громади з метою сприяння переходу України на чисту, безпечну для довкілля відновлювану енергетику (сонячна, вітрова, енергія біомаси).

Подібна співпраця для Миколаєва означає розширену експертну підтримку та можливість переймати досвід інших міст, що вже заявили про ціль 100% відновлюваних джерел енергії до 2050 року. Для міста це великий крок у напрямку енергонезалежності та кліматичної безпеки.

Запрошуємо інші міста долучатись та спільно втілювати Зелений Курс для України: https://energytransition.in.ua/gromada/

Досягнення Миколаєва вже сьогодні:
У 2017 році Миколаїв приєднався до Європейської ініціативи “Угода мерів”.
Запровадили систему енергоменеджменту та енергомоніторингу в бюджетній сфері з метою забезпечення ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів.
Індустріальний парк “Енергія” – визначена та облаштована Миколаївською міською радою територія, на якій підприємства можуть працювати та отримувати державні пільги.
Сонячна електростанція потужністю 10 мВт.

* До Коаліції “Енергетичний перехід” входять:Ekoltava 
Екодія, Екоклуб, 350.org – Україна, Хмельницький енергетичний кластер, Всеукраїнська Агенція Інвестицій та Сталого Розвитку, ГО Місто Сонця
 
Фото на обкладинці: Андрій Дронов