Підтримай петицію за окремий збір та утилізацію медичних відходів у Полтаві

25.04.2020

Маски, перчатки, баночки та пластини від таблеток, а також будь-які залишки лікарських препаратів, це окремий вид небезпечних відходів, тому їх треба використовувати лімітовано, та не змішувати з загальним смітником.

Епідемічно та токсикологічно небезпечні медичні відходи мають збирати окремо і знищувати високотемпературним спалюванням. На жаль необхідні для цього герметичні бокси та установки для спалювання відсутні. У зв’язку з пандемією актуальність теми медичних відходів зростає. Тому підтримай петицію про впровадження системи поводження з небезпечними відходами у Полтаві за посиланням – https://bit.ly/3aztWLQ

Якщо ви не медичний працівник, і використовуєте маски для самозахисту, за можливості, користуйтеся багаторазовими масками з легкої “дихаючої” тканини, що легко переться та прасується. Використані маски, рукавички та інші засоби медичної гігієни збирайте окремо, не змішуючи їх з побутовими відходами.

Варто зазначити, що не можна зливати непотрібні фармакологічні засоби, особливо гормональні чи антибіотики в каналізацію. Їх діючі речовини не можуть бути відфільтровані наявними системами очищення стічних вод. А отже, після очищення, ці речовини все одно опиняться у водоймі, і можуть потенційно вплинути на навколишнє середовище. Деякі аптеки та поліклініки можуть приймати прострочені ліки.

https://bit.ly/3aztWLQ