Клімат змінюється – змінюй місто: тренінг Еколтави у Львові

08.11.2018

Наслідки кліматичних змін продовжують штурмувати Україну. У той час як європейські міста мають чіткі кліматичні стратегії, Україна тільки починає усвідомлювати свою роль у протидії кліматичним змінам. 

Питання зміни клімату потребує широкого вивчення в нашій країні. Кожна громада має знати що таке вразливість міста до змін клімату та заходи з адаптації до них.

Наша команда запрошує на дводенний тренінг  “Клімат змінюється – змінюй місто, який відбудеться 29-30 листопада у Львові,  буде присвячений вивченню методики оцінки вразливості міст до зміни клімату та написанню кліматичних стратегій.

ФОТО: Афіша заходу 

До участі у тренінгу запрошуються представники/ниці органів місцевого самоврядування, науковці/виці, представники/ниці неприбуткових організацій екологічного та урбаністичного спрямування.

Які наслідки зміни клімату можна очікувати, і де саме? Які галузі міської економіки та інфраструктури зазнають найбільшого впливу через зміну клімату? Які мають бути пріоритети, щоб адаптуватися до кліматичних змін та зменшити викиди СO2 в місті?

Від провідних кліматичних експертів України ми отримаємо чіткі відповіді на ці питання та разом розплануємо подальші дії, які включають оцінку вразливості вашого міста до зміни клімату та розробку перших в Україні кліматичних стратегій.

Щоб взяти участь у тренінгу необхідно зареєструватися за посиланням до 16 листопада. Та дочекатися результатів конкурсу, які будуть відомі з 17 листопада.

Учасники з міст, що підписали меморандум з міжнародною кліматичною організацією 350.org та заявили про ціль “100% відновлюваних джерел енергії до 2050 року” мають пріоритет при відборі (Житомир, Кам’янець-Подільський, Чортків, Львів).

Програма тренінгу:
Перший день тренінгу буде присвячений детальному знайомству з методикою оцінки вразливості міст та використання результатів для написання місцевих кліматичних стратегій, презентації заходів адаптації до зміни клімату та кліматичної політики в європейських містах, дослідження та обговорення теми взаємозв’язку гендерної рівності та клімату. У другий день учасники спільно з тренерами досліджуватимуть наскільки Львів вразливий до зміни клімату (пам’ятаєте цьогорічне шквальне літо у Львові?).

Умови участі в тренінгу:
Ми забезпечуємо учасникам/цям проживання в готелі та харчування протягом двох днів тренінгу, насичену навчальну програму та всі супровідні навчальні матеріали, фотозйомку заходу і магію Львова.

Транспортні витрати учасникам/цям компенсуються, максимальна сума становить 500 грн в одну сторону,  за умови вчасного надання квитків (плацкарт або купе потягу / квитки на автобус). Також учасники/ці сплачують організаційний внесок в розмірі 300 грн для гарантії обов’язкового відвідування тренінгу. По завершенню заходу внесок повертається.

За фінансової підтримки представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля (Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine).
Партнери: міжнародна кліматична організація 350.org, Українська кліматична мережа, Львівська міська рада, КУ “Інститут міста”, ЛКП “Зелене місто”.


Контакти для уточнень:
Цигрик Марина – координаторка тренінгу
maryna.tsyhryk@ekoltava.org
+380665202842