Роз`яснювальна кампанія у сфері поводження з відходами: у громадах Полтавщини стартує новий проєкт

13.01.2021
Проблема утилізації відходів знайома не лише Україні, а й всьому світу. Кожна держава вирішує це питання по-своєму: захоронення, переробка, утилізація, будівництво заводів, впровадження нових законів та правил. Однак, перший пункт, з якого скрізь починається успішне поводження з відходами – сортування сміття, проведення якого залежить саме від громадян.
 
У 2019 році в Полтавській області розпочато реалізацію Глобального проєкту «Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля», що впроваджується #GIZ_Ukraine за дорученням Федерального міністерства довкілля, захисту природи та безпеки ядерних реакторів Німеччини (BMU).
 
У листопаді цього року, у рамках проєкту розпочата спільна ініціатива “Роз’яснювальна кампанія у сфері поводження з відходами”, що реалізовується громадською організацією “Еколтава” (м. Полтава), яка з 2013 року працює у сфері сталого поводження з відходами у громадах Полтавської області.
 
 
До участі в ініціативі запропоновано долучитись чотирьом об’єднаним територіальним громадам Полтавської області: Пирятинській, Гребінківській, Чорнухинській та Новооржицькій.
 
Якщо ви мешкаєте на території названих громад, небайдужі до стану середовища та хотіли б підвищити свій (або ж своєї організації) рівень свідомого споживання та поводження з твердими побутовими відходами, долучайтесь до нашої сторінки у Фейсбук та стежте за проєктом.
 
На найактивніших учасників чекають призи!