День Дій: до міжнародного дня захисту клімату Полтавці взялися озеленювати місто

22.05.2018

16 травня Полтавці організували публічну майстерню з озеленення. Захід присвятили до Міжнародного дня захисту клімату. Учасники майстерні змайструвати дерев’яні горщики для квітів, посіяли в них улюблені рослини, готували «зелені» смузі з соковитих трав та меду, та переглядали кінострічку під зоряним небом про актуальну проблему сьогодення – відчутну  зміну клімату.

Фото: Юлія Мельник 

Ініціатива була реалізована командою “ЕКОЛТАВИ” в рамках щорічної Всеукраїнської акції “День Дій”, що закликає жителів кожного міста об’єднуватися та діяти локально для протидії кліматичним змінам.

До акції приєдналося близько 100 полтавців, які разом з дітьми, колегами та друзями спільно майстрували горщики з сосни та створювали дерев’яні підвіски для квітів . По завершенню майстер-класу учасники забрали вже готові вироби додому, щоб прикрасити власні балкони та подвір’я.

«Мета акції – привернути увагу Полтавців до зміни клімату та продемонструвати найпростіші рішення локального озеленення, яке є не лише важливим інструментом адаптації міста до кліматичних змін, а й гарним способом об’єднання людей різного віку, професій та інтересів» – розповідає координаторка “Дня Дій” в Полтаві Марини Цигрик. :

Додатково, організатори відкрили сезон літніх переглядів на траві документальною кінострічкою «До потопу», яка присвячена вирішенню проблеми зміни клімату,  завдяки відмові від викопного палива та переходу на відновлювані джерела енергії.

Фото: Юлія Мельник 

Подібні “Дні Дій” відбуваються за ініціативи міжнародної кліматичної організації «350.org» в багатьох країнах світу. В Україні у рамках кампанії «Міста для життя» до ініціативи приєдналося 20 міст, в кожному з яких організатори пропонують різні формати активностей. У Полтаві такий захід відбувається вже вдруге.

Фото: Юлія Мельник 

Короткий екскурс: 

Дні дій – це низка подій, присвячених темі клімату, які об’єднають міста України в рамках міжнародної кампанії «Міста для життя». Основна ідея – донести до жителів міст необхідність взаємодіяти з владою в рамках проблеми зміни клімату, а також показати, що громадськість має вплив на те, щоб зменшити негативний вплив на довкілля і перетворити виклики зміни клімату на нові шанси. Вже традиційно День дій в українських містах проходить у травні, та приурочений до Міжнародного дня захисту клімату.

В цей період понад 16 кліматичних акцій відбудуться у Києві, Львові, Івано-Франківську, Полтаві, Дніпрі, Рівному, Вінниці, Бердянську, Бродах, Кривому розі, Запоріжжі, Хмельницькому, Розівці (Запорізька область).

Отримувати розсилку новин та анонсів “ЕКОЛТАВИ”

Менеджерка з комунікацій

ГО “ЕКОЛТАВА”

Маргарита Мостова

099 92 99 794 , info@ekoltava.org

Фото: Julia Pashkovska