“Енергонезалежність – наша спільна справа”. Українцям розкажуть про альтернативу викопному паливу

12.05.2017

Полтавщина долучається до всеукраїнского туру «Енергонезалежність – наша спільна справа». У рамках даної  інформаційної акції  ГО “Еколтава” спільно з ГО “Охорона природи м. Кременчука” відвідають 4 міста області:  Кременчук (20 травня), Полтава (21 травня), Кам’янське (27 травня), Лубни (31 травня), щоб наочно показати і розказати як досягнути  енергонезалежності   власного помешкання, як “змусити” Сонце працювати на себе та як протидіяти змінам клімату.

Інфотур_енергонезалежність_наша_спільна_справа

У кожному з міст активісти розгорнуть інформаційну виставку з працюючими сонячними панелями та колектором для нагріву води. Усі бажаючі зможуть отримати корисні поради щодо заощадження енергії в побуті, утеплення помешкання, дізнатися про нові механізми фінансування заходів з енергоефективності, можливості для ОСББ, а також практично ознайомитися з роботою приладів відновлюваних джерел енергії: зарядити гаджет чи подивитися екологічні короткометражки завдяки енергії сонця.

Головна мета туру – донести до кожного українця, що енергозбереження та енергоефективність це єдиний шлях розвитку держави у найближчі 20 років, який дозволить економічно зростати, створити нові робочі місця та водночас виконувати міжнародні кліматичні зобов’язання України, забезпечуючи комфортне життя для населення.

45834135
Ми також маємо на меті надати громадянам приклади простих дій, які призведуть до найкращого (оптимального) ефекту для зменшення споживання енергії у кожному домогосподарстві чи будинку; розкажемо про конкретні приклади впровадження адаптаційних механізмів до змін клімату.

Довідка:

Інфотур “Енергонезалежність – наша спільна справа” паралельно проходитиме в 6 містах України: Херсоні (22 травня), Миколаєві (23 травня), Одесі (25 травня), Чернівцях (28 травня), Івано-Франківську (29 травня), Ужгороді (31 травня). Організаторами всеукраїнського  туру виступають ГО «Екоклуб» у партнерстві з Національним екологічним центром України.

Координаторами  інфотуру у Полтавській області  та м. Кам’янське  виступають ряд громадських екологічних організацій – ГО “Еколтава”,  ГО “Охорона природи м. Кременчука” та  ГО “Голос Природи”.

Тур здійснюється у рамках проекту “Центр сталого розвитку Полтавщини” за підтримки Української кліматичної мережі та міжнародних грантових програм LINK Регіонального Екологічного Центру, та CLEEN Створення кооаліцій на місцях.