Що полтавці знають про енергоефективнісь і енергію? Соціальне опитування

20.08.2016

У липні-серпня 2016 року у  Полтаві активісти «Еколтави» провели опитування громадської думки щодо питань енергозабезпечення в регіоні. Дослідження відбувалось в рамках проекту Регіонального Екологічного Центру «Місцеві ініціативи задля сталого розвитку України – LINK», що фінансується Міністерством клімату і довкілля Норвегії.

Мета: дослідження громадської думки щодо ставлення населення до питань енергозабезпечення, змін клімату та обізнаності в енергетичній політиці Полтави та області; ефективності управління енергозабезпеченням у місті; інформування населення; готовності до змін у поведінкових звичках споживання ресурсів.

Актуальність дослідження обумовлена необхідністю розроблення Місцевого плану дій в галузі довкілля та енергетики міста Полтава та залучення місцевих громад до вирішення проблем в сфері природокористування та енергозабезпечення.

Форма дослідження – опитування з допомогою друкованої анкети. Респонденти – це жителі м. Полтава та агломерації. Вибірковим методом було опитано 3400  жителів міста у різних мікрорайонах та прилеглих селах. Перед проведенням основного опитування, було здійснено пробне – 20 сімей – для коригування змісту анкет.

Обсяг вибіркової сукупності: Вибірка формувалася за критеріями:

  • статі (чоловіки, жінки);
  • віку (18-29 років, 30-49 років, 50-69 років та більше 70 років);
  • освіти (неповна середня, повна середня, професійно-технічна, неповна вища, повна вища, дві і більше вищих освіт).
  • трудового статусу (студент, працюючий, опікун, інвалід, пенсіонер, працюючий пенсіонер).
  • проживання у будинку (багатоповерховий, приватний)

Розширені результати опитування у описовому звіті. Стислі висновки у презентації за посиланням.